10.12.09

lappy!

aku perlukan sebuah laptop..aku mesti beli laptop plg lewat bln depan.brand?ermmm..minat giler ngan Dell.kaler purple/lime green.tapiiii tgk bajet gak.takpun acer....tengoklah nanti ;)

29.11.09

semua yg ku cinta!








25.11.09

boringzzzzz.....

salam...bosan sungguh hari ni.ofismate ramai yg da start bercuti.cume tggl 4 org je.masing2 melayan perasaan.xde mood nk wat keje dah.mcm aku,keje sume dah settle.lagipun accountan xde,blhla aku rilex2.kalau dia ade sure banyak keje.al maklumlah,dah nama pun pembantu akaun.banyakla benda yg nk kena tolong.hermmm..bile dia xde aku rase bosan gak.yelah dok melanguk je.adela ckit2 ni nk kene buat.tp tggl yg simple2 je.

laaaa..esok raya ke?macam xde feel je.hehee yelah.raya korban.xdela semeriah raya aidilfitri.kalau kt kampung sure meriah.nampaknye esok lps sembahyang raya.dok melepak jelah kt umah.rehat2.sbb ahad ni nak wat kenduri cukur jambul anak buah aku yg demokss tu.heheee.oklah ye.da xde idea nk citer banyak2.tatataa ;)

13.10.09

jenguk sekejap!

ASSALAMUALAIKUMMMMMM!kami dtg nk berayeeee!iskkkk manela tuan punye blog nih!sunyi je.lame sungguh tak update.berhabuksss ni...fuhh..fuhhh.'ermmm jomlah kite gi tempat lain dulu dik.next time kite dtg lagi...'

29.8.09

i'm back

fuiyoooo..da 2 bulan aku x jengok blog aku nih.siannye.fuhhh...fuhhhh haisyyy berdebu.punyela lame x bukak.sampaikan password pun aku leh lupe.hahahaaaa....ramai gak yg tertanye ke mane menghilangnye aku yg satu ketika dulu punyelah sakan berblogging.hari2 mau update.tapi semenjak dua menjak ni aku punyelah takde mase langsung nak berblogging.haiiiiii hari ni aku amek kesempatan mengapdet blog aku.walaupun xde mood tapi aku gagahkan jugak.sebab aku rase rindu ngan blog aku nih dan da lame gak la aku x jenguk blog kengkawan bloggers.hermmm apela citer terbaru diorang eh...

sebenarnye,sebab utama aku x sempat nk jenguk blog ni adalah kerana kesibukkan tugas di ofis.syukur alhamdulillah...aku dah di naikkan pangkat.jadi skang tugas2 aku kt opis da berubah dan bertambah lah.xleh lah nak online selalu cam dulu.dulu lain tugasnye.banyak mase terluang.hermmm nampaknye sekarang sekali sekala jelah blh berblogging.

la ni pulak aku tgh kebosanan.semua org xde.mak abah gi bukak pose kt umah abang.adik2 keluar.sab plk gi balik ipoh umah MIL dia.ni tggl ngan anak2 je ha.hubby keje.8 stengah kang dia balik.anak2 tgh syok layan ceria 611.ermmmm oklah semua,aku nak kemas barang.jap gi hubby sampai.aku pun nak balik umah MIL.esok nak gi shooping raya.hurayyyy!nanti kita jumpe lg ek...babaiiiiii...

27.7.09

sedih...

aunty may...itu panggilan untuk dia bagi aku sekeluarga.nenek mai...panggilan oleh adam dan alyaa utk dia.alyaa suke panggil dia ikut pintu dapur rumah mak.'nenek maiiii,nenek maiiiii!
ermmm dia pun kalo da dgr suara nyaring alyaa cepat2 dia bukak pintu dapur umah dia pulak.pastu start arrrr borak2 ngan mak aku.mak ngan aunty may kalo da berborak.memang riuh rendah di buatnye.dah macam adik beradik.family aku ngan family aunty may memang rapat since kitorang pindah ke seksyen 13.

family aunty may peramah sangat.husband aunty may,uncle ramli pun peramah.anak2 dia pun same gak.ingat lagi rasanye 10 tahun lepas anak aunty may yang bongsu'haziq' suke melepak kt umah aku.pagi2 dia da datang ikut pintu dapur siap bawak sebotol ribena ngan bantal busuk dia.malam baru dia balik umah dia balik.bukan haziq je,anak2 dia yang lain pun same.adik2 aku pun suke gak melepak umah aunty may.masing2 da buat macam umah sendiri.aunty may tu kreatif orangnye.hantaran kahwin aku,abang2 aku,adik aku sume dia yang gubah.mase tunang pun dia yang gubah.bilik pengantin kitorang pun dia yang tolong hias.kiranye kalo umah aku buat kenduri...aunty may nilah orang kuat.lepas tu aku tak boleh lupa satu lagi skill aunty may ni.dia terror masak.kuih,biskut,lauk sume sedap.paling best puding roti.kalo bulan puase dia wajib buat dan dia tak penah lupa kat jiran2 sekeliling.terutama family aku.
tapi sekarang semua tu dah takkan berulang lagi.bulan puasa nanti da tak merasalah puding roti aunty may.raya pulak takdelah biskut suji arab aunty may yang sedap tu.adik2 aku yang belum kahwin tu pulak tak merasalah gubahan hantaran yang cantik2 idea kreatif aunty may.kalo mak abah buat kenduri dah tak dengar la suare gelak tawa aunty may lagi.

sebab.......aunty may dah pergi.selama-lamanye.... takkan kembali lagi.takkan!arwah pergi mengadap illahi semalam 27 july 2009 jam 4.30 petang.arwah pergi dengan tenang di sisi suami dan anak2 nye yang tercinta.di hospital Putrajaya.arwah mengidap kanser payudara.aku baru dapat tau 2 bulan lepas.tapi mak cakap dah lama sebenarnya.cuma arwah tak bagitau sesiapa.
aku terkilan sangat-sangat sebab aku tak pergi melawat selama arwah terlantar di hospital.ade adik aku ajak,tapi aku kata'nantilah'...aduhhhhh kesalnye aku.menyesal...aku cuma dapat menatap jenazah arwah.tenang je wajah arwah.bersih macam baby.

mak adalah insan yang paling sedih.dia terlalu sedih dengan pemergian teman baik dia.pagi tadi aku lalu depan rumah arwah.sepi,sayu...mase tula aku teringat balik semua kenangan2 manis sepanjang berjiran dengan arwah.mengalir air mata aku.hubby aku pun terkejut sangat semalam.dia tanya aku banyak kali.bile aku cakap aunty may dah takde.dia berulang-ulang kali tanye betul ke?macam tak percaya katanye.sebab nampak sihat.hermmmm...kalau dah sampai masa,sihat ke tak sihat..tetap pergi!arwah di kebumikan di tempat kelahirannye.di Tanjung Malim Perak.semalam balik kerja,aku sefamily terus ke Tnjg Malim utk menatap arwah untuk kali terakhir.aku rase macam nak peluk cium arwah biler sampai tu.tapi aku kawal perasaan.sedihnye tuhan saje yang tahu.berjuraian air mata.tapi aku redha dengan pemergian nye.Tuhan lebih menyayangi arwah.semoga arwah di tempatkan dikalangan orang yang beriman.bersemadilah dengan aman.takziah untuk uncle ramli sekeluarga :( Al Fatihah

20.7.09

sabtu sangat bosan!

hari sabtu lepas turn aku kena kerja.hadoiiiii
giler bosan.kat luar ofis lengang je.mendung plk tu.
aku cakap kt murnie..kalo balik tido best kan.
hehehee..seb baik ade geng.kalo tak mau keras aku
hari tu.pastu apelagi tgh bosan2 tu aku soh murnie
turun lepak ngan aku sambil mengabihkan
rambutan yang supplier kasi.baik sungguh brader
tu.asal datang nak collect cek,ade je yang dia bawak.
selagi tak abih musim buah,rambutan,manggis,langsat
sume dia hangkut.lagi pulak dia tau si murnie tu
dok ngidam manggis.hermmm berkilo dia bawak.

baju same,tudung same.
heheee da nak dekat raye ni kenalah patuh
arahan bos.pakai t-shirt family day tiap sabtu.
aduhhh..iyekan ajelah memandangkan da nak dekat
raya ni kan.kang x dapat bonus pulak..kekekeee


da puas pulun rambutan aku layan facebook
pulak.hahaha ni wajib layan hari2.
ampun bos!

15.7.09

award from kak eina :)

14.7.09

keluarga baru :)

11 july 2009 adik aku sabrina telah selamat
melahirkan seorang baby girl yang sangat comel.
maka bertambahla ahli keluarga aku.


adam teruja sangat dengan kehadiran baby
baru ni.asyik nak kiss je.dia tanye aku
"ni ke baby yang dlm perut aunty sab tu"
dia pelik sbb baby tu kecik sangat.

berat baby cuma 2.3 kg je.bersalin awal
2 minggu.mase nak bersalin tu kalut sikit
sebab adik aku tak sangka baby dia nak kuar
11hb tu.baju2 tak packing pun.seb baik mak
ade.di buatnye mak balik kampung.lagi kalut la.
pukul 8am aku tgh siap nak ke PD sab sms bgtau
dia da otw ke hospital.aku bajet mesti petang atau
malam baru bersalin.tak sampai sejam mak call
bagitau dia da selamat bersalin.

uishhh..cepat betul.rupanye dia sampai je spital
doc cek bukaan da 7 cm.seb baik spital dekat je ngan umah.
kalo tak,bersalin dalam kereta la ko.

Rania Zahira bte Mohd Shariman

13.7.09

family day part 2 :)

kali ni aku nak citer pasal lucky draw pulak ye :)
kalau korang nak tau,family aku di gelar family
paling bertuah.sebab kitorang 4 beranak punye
nombor sume naik.memang bertuah sangat.
adam punye nombor naik 2 kali.
grand prize lucky draw dia dpt no1.
haiiii memang rezeki lah :)

hadiah2 yang adam ngan alyaa dapat.
last week aku da nak beli dah laptop tu.
tapi last minit tak jadi.sekali dapat 2 kau..hahahaaa
suke budak2 tu.

ni yang hubby dapat.set barangan tupperware.
ni kalo beli aku rase mau 100++.
aku mmg feveret dgn brand tupperware.
ade 8 semuanye.4 bg mak aku 4 lg bagi MIL.

ini aku yang punye :) alhamdulillah...
syukur.

ofismate aku puan murnie dapat LCD tv 32 inci.
ini hadiah grandprize.hadiah yang di nanti nantikan
oleh semua staff.sebenarnye nama staff lain yang naik.
tapiiiiii...di sebabkan staff tu turun lambat maka bos
aku kata tak layak.hmmm jgn main2 dgn bos aku tu
ye.memang dia pantang kalo staff dia tak tepati mase.

dan setelah cabutan kedua di buat.
nama murnie naik.rezeki ibu mengandung.
congratulation murnie :)

apela yang anak aku bebelkan tu.

adam ni bukan melompat gembira tau.
dia tgh menangis ni sebab dia tak bagi
ayah dia main tarik tali.

mase ni aku tanye dia nape tak bagi ayah main
tadi?dia cakap ayah marah2,jerit2.
hahaaa baru aku tau rupanye dia ingat
ayah dia tgh marah sebab mase tarik tali tu
ayah nye jerit2 la sambil memerah tenaga.
salah faham rupanye anak aku ni.

kitorang kelaparan lepas telematch.nak tunggu dinner
lambat sangat.hubby cakap order jelah.
pikir 2 kali aku,sebab mahal sangat harganye.
nasi goreng pataya rm14.ice lemon tea rm7.
rase same je mcm beli kat warung.
kekekeee da namanye hotel kan..


godek2 laptop

dari dalam bilik dia sambung tido kat luar.
lena betul dia.mentang2 kena angin laut.
atas simen pun dia boleh lena.

rehat2 sambil minum kopi.
hubby ajak datang sini lagi sebelum puase
nanti.dia cakap best.heheheee aku ok je :)

12.7.09

family day part 1 :)

hari sabtu lepas ofis aku buat family day kat PD.
ni kira 1st time buat family day.
dulu bos selalu buat overseas trip.tapi aku
tak sempat merase gi overseas.aku pun baru je 8 bln keje
ngan Leesa formula.lagipun bos cakap lebih best
buat family day daripada overseas trip.sebab semua boleh
join.ade telematch,karaoke,lucky draw.husband ngan
anak2 boleh join jugak.happening sangat :)




lobby

apela yang di menungkan hubby aku tu.
berangan nak buat rumah tepi laut agaknye tu :)

anak2 da tak sabar nak mandi kolam mase chek in
tadi.last2 masuk bilik aku soh berendam dalam tub.
tengahari bute nk mandi pool.kang rentung kulit.

seb baik bilik ade bath tub.selamat aku :)

yang ni tak habis2 nak main telefon.
nak telefon nenek katanye.

charge batteri dulu

pastu sambung main.aku ingat kat rumah je
diorang suke main dlm almari.rupanye tidakkkk..
memang feveret.seb baik tak tido dlm laci ke almari ke.
kalo tak macam doraemon la.

persiapan sebelum barbeque

dgn miss lily selaku graphic designer.
walaupun hanye student praktikal tapi dia banyak
sumbang tenaga dan idea.lucky draw pun dia dapat
hadia jugak.berbaloi baloi bak kata amy search.

colouring contest.anak2 aku tak masuk sbb
bawah umur.

yeahhh!aku dan team mewakili
Leesa formula.lawan ngan team hajaba
ngan team serenity spa.ade 3 game.
semua team Leesa sapu bersih.
chaiyokkk!chaiyokkk!

hubby join game tarik tali.kelakar betul mase ni.
ni first time hubby join telematch.

hahahaaaa...sampai terduduk laki aku.
seb baik menang!balik semalam ngadu sakit2
satu badan.mau tak sakit,tak warm up ape sume
terus tarik tali.

yang dua orang ni sibuk nak swimming.
kalo kat umah bukn main liat nak mandi.

team ibu2 tengah berehat.penat woooo
layan 3 game.dah lame aku tak berlari lari.
mencungap cungap di buatnye.

lame sangat berendam sampai lapar.
seb baik ade jual ice cream kt tepi pool.

sunset..memang aku tunggu2 sunset nih!

staff serenity spa memang sporting sangat.
diorang buat show mase pembukaan.
dalam ramai2 yang menari tu aku suke
tengok mamat kat belakang tu.lembut je dia
menari.walaupun dia bukan lelaki lembut.
kekekeee cayalah tony!

wakil hajaba dengan style afro.
dapat no 2 utk karaoke.
kak shila ngan husband memang best.
yang terselit tu kak yan yang sangat lah
frust sbb tak dapat satu pun hadiah untuk
lucky draw.dia dari ofis lagi sibuk nak menang
dvd player atau tv lcd 32 inci.takde rezeki la
kak yan.cube lagi next year ye :)

miss amy wakil utk leesa formula
dengan lagu elergi sepi.
menang tempat ke 3.

peace ibu.....

alya da letih.adam pulak asyik nak menyakat.

barisan ajk dengan bos.

subuh.next time hubby ajak lepak sini lagi.
tempat cantik.

alya ngantok.merengek ajak balik bilik.

bekfes yang sedap.

adam dengan hadiah grand prize dia.

sebelum check out.adam dah keletihan.


tempat penginapan.

you might also like:

There was an error in this gadget