30.12.08

taman tasik..

adam..suke bebenor dia dpt main gelungsur.menyengih je..
dgn adik2 tersayang sabrina,sofea yg sorang lagi xde mase ni.
gambar bwh ni,adam bengang x dpt main buai sbb ibu ngan yaya
dia yg over..haha sian dia..jap ye nak,ibu ngan yaya nk lepas gian.

hooyea!dpt award..

hehee..ni award yg pertame ku terime dari kak ina..thanks kak!terkial kial saye..huhu mule2 tu camno nk buek nih.yg si lydia pun dok tanye kt aku.last2 dua2 tanye kt kak ina.emm.kak ina ckp klu da dpt award ni,kene buat homework yg bertajuk..

1)write about 10 things that brighten your day:

>> bile bgn pagi badan x sakit2,x masuk angin..hehe
>> bile bgn pagi je hubby yg tercinte da buat sarapan..haha
>> bile bgn pagi je hubby ckp,jom kite gi shooping pastu holiday..yahuu
>> bile masuk je ofis atas meja ade memo dr bos,sume staff dpt bonus tiap2 bulan..hmm
>> bile anak2 aku da blh mandi,pakai baju sendiri..lalaalaaa
>> bile aku drive sume org bagi laluan sambil senyum kt aku..huh blh blah!
>> bile gi keje dpt naik kereta idaman kalbu..bmw x5..wallaaa
>> bile makan stimbot,tiba2 tokey kedai tu ckp x pyh bayar!saye belanje..yeehaa
>> bile tgk anak2,hubby,family,friends,BOS aku senyum di pagi hari.. :)
>> bile cek akaun tgk balance ade banyak giler RM...weehuuu

2) put the award logo on your blog..cube tgk kt atas sane ade kannn
3) add the link of the person who gave this award (http://fariena1111.com)
4) nominate at least 5 person:

1) sabrina
2) sofea
3) aina
4) shane
5) lydia

23.12.08

more pic..

ni anak ayah
adam n alyaa fav books alyaa tgh busy..study
alyaa with prawn

ragam adam dan alyaa..

puting2 kesayangan alyaa..

dok rilex sambil mkn honey star

peace...

owner basikal
mane baju?

hai..bertemu lagi!hmm hari ni aku nk cerita ckitlah pasal ragam2, karenah2,keletah2 anak2 ku yg tersayang.sape lagi klu bkn si abang Adam Ashyraf dan anak dare ku Anis Alyaa.diorang ni x jauh beza umur.setahun je.ni da kire oklah kan dpt sepasang.rasanye cukuplah 2 org ni kot.tp ntahla kdg2 terase cam nk tambah sorang lg.hehee..kalau ade rezeki alhamdulillah.xpun bior yg 2 org ni beso dulu baru tambah.skrg ni pun dua2 tgh lasak.sorang mcm rambo yg sorang lg mcm jackie chan.yg si adik mengikuttt je ape abang dia buat.x padan ngan pompuan.lasak sungguh.kadang2 tu mcm nk pengsan aku dibuatnye.tapi biarpun lasak diorang ni masih lg nak dgr cakap aku.ade gakla mase2 yg x leh nk control.alah,biaselaaa budak2 bak kate neneknye bile aku merungut.heheee kdg2 tu merungut gak.hak hak...apepun aku ngan hubby,family sume seronok dgn keletah dua org ni haaaa.lagi2 atok2 dan nenek2.skrg adam da pandai bercakap..huishh jenuh nk melayannye.walaupun ntahhapehape yg dia ckp aku iakan jelah.alya pun da blh ckp ckit2.dia suke nyanyi ngan menari.mmg acara fav dialah tu.pantang dgr lagu mesti goyang.hehe yg adam lak acara fav dia melukis,menulis.klu bab makan plk,selera diorang lebih kurang je.choc cake,banana cake,ice cream ngan putu mayam.pantang dgr bunyi pon! pon! berlari keluar nk beli putu mayam.kdg2 tu bangla mesin rumput lalu pun dia panggil.ade sekali tu mase kt umah aku tgh tgk tv,tibe2 adam dtg ckp ade org dtg.aku pun gi la tgk.rupe2nye mamat putu mayam tu dah tercegat kt dpn pagar.dia ckp anak aku yg panggil.dia stop jelah.hehe aku pun belilah 2 hengget.yg anak2 aku tersengih sengih kt tepi pagar tu.lawak tul la.oklah ye kalau nk citer pasal anak2 aku ni sampai esok x habis.wassalam...
geramnye aku..hmm.tgh bosan2 ni aku tiba2 terpikir tentang kes2 rogol yg melibatkan golongan kanak2.ishh,nauzubillah.aku pelikla dgn manusia mcmni.kenapelah diorang sanggup,tergamak,sampai hati buat aniaya kt budak2 kecik.apelaaa yg budak2 tu tau.giler ke diorang nih.paling aku x puas hati yg kes arwah nurin jazlin.kenape sampai hari ni x dpt tangkap lg jantan tu?kenape?dia ade ilmu hitam ke?tp paper smlm ade ckp nk siasat balik kes tu.bagusla..harap2 tertangkap la syaitan tu.banyakla kes2 rogol kanak2.yg paling aku sedih bile libatkan kematian.aku x boleh nk bayangkan keadaan tu bile berlaku.x sanggup nak bayangkan.seksanya hanya TUHAN yg tahu.betapa kejam,zalim dan bodohnye manusia yg bernama PEROGOL.da xde keje lain ke hape diorang ni.bodoh betul.dlm paper smlm kalau x silap aku,ade perogol dah digantung sampai mati.yg rogol arwah norsuzaily.tu pun setelah bertahun tahun bicara kes.hmmm..kesian kt family mangsa2 ni kan!kehilangan anak tersayang dlm situasi yg memilukan.apepun kite doa lah semoga manusia2 yg bertopengkan syaitan ni terime balasannye satu hari nanti.aminnn..wassalam...

22.12.08

pegi mampos perogol jahanam!

eiii..sakit tul hati aku bile bace metro hari ni.korang da bace lom?
ala,yg kes 2 beranak rogol bayi umur 20 bln.
anak beranak tu ayah ngan ank laki dia.sial tul la jantan2
tu.bodoh,babi,setan,iblis,bangsat sumelah..tuii.
spesis ape la diorang ni
seram sejuk badan aku bace.x sanggup nk bace abis.
ape punye manusia la..budak sekecil tu pun dia sanggup aniaya.
jantan tu mmg bodoh,sial,mcm setan.aku harap2
polis belasah dia cukup2 dlm lokap nnt.bior padan dgn muke dia.
kenapelah xdilaksanakan hukum sula utk perogol2 ni ye.
dah dapat bukti sah terus je sula.xpayah nk bicara2.
buang mase je.sblm sula tu sebat dulu.baru best.
sory la klu bahase aku kasar yer.marah sgt nih!
kesian kt baby tu.kepada family baby tu
bnykkan bersabar.kite same2 doa biar setan2 tu
dapat balasan yg setimpal.satu malaysia bace metro
so,satu malaysia sumpah seranah jantan2 laknat tu.
padan muke kau jahanam..go to HELL..


17.12.08

sweet memory october 2007

geng gagak hitam!
yea!dpt duit raye..
hai..kali ini aku nk cite psl kenangan2 manis mase kt tempat
keje lama aku dulu.ni gambar2 kitorang amek mase last day
keje.esoknya cuti raye.yg kt blkg tu sue,aku,adam,lydia
haja ngan faizah.tgk la haja tu..bkn main lg posing.
muke rambo,bile posing mcm cinderella.adam pun
pelik tgk dia.hehee jgn marahh haaa.mase ni sume happy
sbb masing2 dpt duit raya.bknnye banyak pun 4 hengget je!
apepun nilah kenangan terindah dgn kawan2 ku yg tercinta..

15.12.08

Borinkkss day..

my fav cokelat..

bun comel inti red bean..

hai.korang boring x hari ni?awatlaaa aku rase cam boring
tahap gajah ni ye.mengantuk plk tu.iskk rase cam
nak balik umahhhh je.tp blh main2 ngan adam dan alya.
hmmm,cuaca kt luar pun lembap je.tu yg x bestnye.
hr ni pun x banyak call masuk.kalau x tu sampai
kering tekak aku menjawab soalan2 dr customer.
almaklumlah dah tugas ku sebagai customer service..
suke x suke jawab jelaaa..aku paling hangin klu
customer yg cerewet..huii blh gaduh klu aku
x control.tp kan,yg bagusnye keje ni,
dia mengajar aku erti KESABARAN!
gambar2 diatas adalah hasil kerja ku bile tgh
BORINKSSSS..adios!

VVIP in my life

sweet memory happy family

cucu2,atuk dan nenek

gambar ni aku ambik mase abah kt hospital putrajaya.
abah kene tahan wad selame 2 mggu sbb jangkitan kuman kt
hempedu.so doc nasihatkan supaya abah buang hempedu tu.
kalau x nnt merebak.blh jd lg serius.abah pun terpaksa
akur dgn nasihat doc.yg doc tu plk aku pny ex classmate
mase sekolah rendah dulu.nama dia doctor Hady Shukri.
so,thanks hady dan sume nurse2 yg jaga dan amek berat kt abah.
abah sekarang da beransur pulih. gmbr ni dia masih dgn weight
dia.bile lps operate turun sampai 10kg.da x hensem..hehe
yg gambar ni plk cucu2 abah, sdg kacau atuknye makan.
sebokkk je!tgkla muke alya tu..geram tul aku.rase nk gigittt je
yg nenek dia plk mcm tgh berceramah kt blkg tu.hahaa steady lah mak!
superwoman!

14.12.08

dinner mlm minggu kt uptown..

erghh..kenyanggg
x dpt mkn noodles.bergambar dpn
kedai dia pun jadilaaa
adam dah kenyang.amek chopstik
konon2 main drum..
bestnye!dah lame sgt x g makan2 kt uptown damansara.
mlm minggu aritu aku pun pegila sbb sab ajak..
mule2 tu mcm malas plk nk pegi sbb dah kul 10.
tp bile pikir2 balik isk..mcm best je sbb
mak,abah,adik,shafiq sume pakat pegi.
so,aku ngan hubby ngan anak2 sekali aku bawak.
seronok sangat sbb da lame x mkn ramai2.
abang dgn pya je xde sbb diorang ade hal.
kalau ade lg happening.lagipun mase abah br lepas
operation hr tu,mak ckp dia ade ckp teringin nak makan
kt uptown.hmmm sian abah.malam tu dia makan berselera
sgt.mkn rojak,kerang,nasi goreng,steak,satay...
seronok tgk di makan.yelah,mase dia sakit hr tu 10 hr dia puase.
tu yang weight dia turun 10kg.anyway malam tu sangatlah
happening!


weekend holiday..

hubby tgh layan alya mkn ice cream..
hehe..yg akupun terjebak skali main gelongsor..

buai laju-laju..sampai cucur atappp...

hai,mcm biasela kan,cuti2 hujung minggu ni,
kenalah layan anak2 kesayangan ku ini.
diorang ni bknnye boleh nmpk playground
kalau da bawak mesti susah nk balik.
layan jelah.bukannye selalu pun dpt pegi.
tp diorang ni jenis kalau ramai sgt bebudak
kt taman tu,diorang xnk main.bukan diorang xnk
bercampur gaul,tp takut kene tolak..so
kenela ayah dia pusing satu shah alam sbb
nk cari playground yg x ramai budak2.
aku plk lbh suke bwk yg indoor playground.
selalunye kt mac donald lah.kt situ kurang ckit
risiko nk luka kalau jatuh.pastu blh makan2 sambil main.
ha,gambar2 ni mase kt palyground seksyen 9,
kt belakang concorde tu.

12.12.08

ayam golek pantai dalam..sedap gilerrr

ok,semua da letih,jom balikkkk......

adam ngan alya da penat nk jalan...

cuti2 malaysia..zoo negara

khamis lepas aku ngan adik beradik yg lain
pegi zoo negara.happening sgt sbb hasnor n family
ikut sekali,aina pun ade.da bnyk kali plan nk pegi
sebenarnye,tp x jd.yg plg seronok budak2 tu la
areena,adam,alya,qis.teruja tgk binatang2
yg selame ni tgk kt tv je....

you might also like:

There was an error in this gadget