28.6.13

Biozone Food Purifier

Biozone Food Purifier.alat yang dicipta untuk menapis dan mengasing segala bahan toksik dan sisa semburan bahan beracun yang ada pada bahan2 mentah seperti ayam,ikan,sayur-sayuran dan juga buah-buahan yang selalu kita beli kat pasar tu.

contohnya,ayam.semua tau kan,yang ayam2 tu sebelum dipasarkan,terlebih dahulu disuntik dengan sejenis antibiotik untuk mempercepatkan proses tumbesaran ayam tersebut.dan menjadikan ayam supaya lebih berisi.dan sisa2 antibiotik yang tertinggal kat dalam ayam tu akan masuk kedalam tubuh badan kita yang hari2 dok makan ayam tu kan.sebab kita tak cuci dengan sempurna.lagipun dengan sekali cuci je memang tak dapat nak hapuskan segala sisa lemak2 yang melekat kat ayam tu.

Sama juga dengan ikan.sebelum dipasarkan.ikan2 tu terlebih dahulu diawet dengan sejenis ubat pengawet,supaya ikan2 tu tahan lama dan kekal segar bila tiba kat pasar.bila kita beli,balik rumah kita cuma cuci biasa je kan?sebenarnya tak cukup dengan cuci biasa je.tu sebab kita kena purify dulu.supaya semua bahan yang melekat kt ikan tadi dapat disingkirkan.Sayur dan buah pun macamtu jugak.memang kita kena purify dulu sebelum masak.semburan bahan anti serangga tu mmg membahayakan kita.



proses purify ayam.yang putih2 timbul kat permukaan tu bukan buih ye.itu sisa2 lemak sisa2 cecair antibiotik yang dpt diasingkan setelah menggunakan biozone food purifier.kalau nak tau,sisa2 tu tak boleh dihapuskan.dia mcm plastik.bila bakar,takkan cair.akan jadi mengeras.kalau kita tak purify dulu ayam tu.semua sisa2 bahan antibiotik yang disuntik kt ayam tu akan terkumpul melekat dalam badan kita terutama kat usus.dari situlah punca macam2 penyakit menyerang tanpa kita sedari.



jika berminat untuk dapatkan satu set Biozone Food Purifier ni untuk rumah u all.boleh call direct 019-3970318 atau email sebarang pertanyaan ke syafinaz340@gmail.com.boleh juga rujuk sebarang info produk di facebook dan instagram saya:
https://www.facebook.com/syafinaz.hassan.5 

No comments:

you might also like:

There was an error in this gadget