27.2.09

aik!apesal xde orang?


ehem,ehemm.ehehehe.saje je.bukan ade ape pun nk citer ni.gambor kt atas tu?mesti korang tertanye tanye gambar ape kah itu?haa bace jela citer aku ni ye.saje je nk buang mase sementare nk tggu punch card.aku nk citer,tengahari tadi aku ngan hubby gi JPN sbb nk amek maykad baru aku.da 2 mggu siap tp aku je malas benor nk pg sbb mesti ramai giloz manusia.aku ni bknnye suke sgt berade di celah2 lautan manusia2.fenin kepale.mase otw gi sane tu aku dah membebel siap2 dlm keta.laki aku dengor jelah.mule2 aku gi bayor bil air dulu,da sampai kt post opis hubby da kasi signal aku cpt2 jerit cancel2 ramai gilerrr...x jd bayor kt ctu,aku pg bayor kt tnb.hahhhh lega ckit sbb ade 4 bijik kereta je yg tgh que.x kose aku nk q panjang2 tgh panas terik.dah sudah byr bil terus gegas gi jpn.masuk je seksen 9 tu aduyaiii jem lagi.yelah,time kanak2 skolah pulang.mau x jem.xpelah nnt da kaye aku beli helikopter je senang.xde nak jem2 lg.nk parking pun satu hal jugak.3 kali pusing baru dapat.kalo org nk beranak,aku rase da beranak dlm kereta tau.dah la tu,minah yg nk kuar parking tu plk terhegeh hegeh..yarabbii aku benci tul spesis kacukan siput nih. cepatla woiii..bikin panas hatiiii je diorang ni tau.da siap parking aku cpt2 naik kt plaza masalam tu.ooo baru ingat dah alang2 lalu dpn aeon credit tu aku bayor la skali camera aku tuh.hihihi nk beli cash x mampu..hutang la.nasib baik x ramai org.amek nombor terus bayor.hmm bagus.otw nk naik ke tgkt 6 tu aku da risau takut ramai org.yela aku rehat sejam je.x cam opis lain ari jumaat 2 jam lebih rehat.xtaula nape bos aku x kasi rehat lame2.ting!haa da sampai.aiiikkk..xde org pun.tutup ke?x jgk sbb pintu menganga luas.aku intai2 tgk staff kt sinun dok borak2 gelak2 sakan.amboiii cik kak suke nmpk.mentang2 xde org.gosip2 ko ye.seyes x ramai.ade 3 org je yg tgh berurusan.aku rase cam di alam mimpi.hahhaa siap tanye kt budak tu nape xde org ni dik?budak tu ckp ari jumaat mmg slalu lengang kak.ooo baguslah camtu.pasni klu ade ape2 urusan aku pg time org lunch ari jumaat.tgk gambo kt atas tu ha,xde org kan.best betulla.senang je hati aku.siap amek gambo lg tu.hubby aku ckp hek ellehh tu pun nk ambik gambor!kecoh la bini aku ni.hahahaaa..dpt je mykad terus gi tesco extra makan.hari2 mkn kt ctu.sedap gak.dan blh kumpul point sbb ade kad tesco.heheee oklah 3 minit lg kul 6.aku nk balikkkkk..tatatititutuuuu

24.2.09

ni adam ashyraf.ni gambo mase umur dia setahun lebih.
x ingat plk brape lebihnye tu.mase dia kecik2 dulu dia
sgt suke bergambar.sbb ibunye pun suke ambik gambar.
pantang nmpk kamera,menyengih je dia.
mase ni adam dah 2 tahun.da petah bercakap.
da pandai mintak ibu ngan ayah belikan toys,ais krim,
donut,roti canai,putu mayam dan macam2 lah.nak pakai baju
pun da pandai memilih.nak yg ade gambo racing car atau backhoe je.
mlm semalam aku ajar la dia mengenal serangga.sbb aritu tok mum
dia ade belikan kamus bergambar.aku ajar la lipas,lalat
semut,nyamuk.bile tang gambo anai2 aku soh la dia sebut anai anai.
tapi dia ckp bukanla..oti canai anai anai.hek elllehh
tegelak aku.sebab sebutan anai anai tu lebih kurang same
je ngan roti canai.hehee tu la al kisahnye anak teruna aku.

gambar alya mase kecik

eh,adam.tu basikal adik la.basikal utk mase depan.
heheee tggu adik beso baru leh naik ye.adam
x sesuai naik basikal tu sbb kaler pink.nnt ibu beli lain ek.

alalalaaaa...comeynye.anak sape ni?
hehe..ni alya mase umur 6 bulan kalo x silap aku la.
lawak la muke dia sbb xde rambut.pastu buat muke kerek pulak.
tapi ni mase kecik,skrg da beso.da ade rambut.da pandai
main make up ibu.abis lipstick aku dia tenyeh2 kt dinding.
da pandai main masak2.jahanam nenek dia punye sudip,kuali.

9.2.09

keletah anak2 ku :)

sukenye adam...

nmpk mcm dia pakai baju melayu kan,
tapi takkkk..

weekkk...
adam pakai kaftan alya.

adam nak sgt pakai kaftan.dia ckp nk try je.
sudahnye sampai kul 11 baru dia nk salin.tu pun
sbb ayah dia ajak gi 7 eleven.hishh buat lawak je ko.

6.2.09

BIG APPLE!hoyeaaa

ni la hasilnye..
i likeeee...

alahai sedapnye ko makan dik oii..sampai
terpejam mate ko melayan donut yeh.

sab ngan man sampai termenung tgk adam ngan alya
mkn donut.ha adam,puas hati ko ye da dpt donut. nasib
baik mak su belanje,selamat duit ibu ko ni haaa..
last2 dpt gak makan donut.tp x jd beli dunkin.
beli big apple.yummy..yummy

2.2.09

wonderful sunday!

ape yg ko korek tu dik..melombong emas ke..
korek lagi dik dalam2.kot2 ade emas.blh kite jual.
pastu ibu bwk ko pg disneyland ye..
ni la dia muke2 yg eksyen ckp xnak mandi.
penatlah,melekitlah,mcm2 alasan.bile sampai
korang yg plg lame berendam ye!kecuali yg
baju kuning tu.dia dari umah lg dah pakai
suor mandi.sampai je terus berenang katanye.
dan dia jugakla org pertama tercicir mase naik
banana boat..hua hua hua..lawakla ko man oiiii..

si pires ni plk x puas hati ngan alya sbb x nk mandi laut.
sampai meraung anak aku dia sakat.elok2 alya tgh
leka main pasir,dia tangkap bwk lari nak celup
dlm laut.mau x menjerit anak aku tu.penakut air.

ni hubby aku yg kononnye xnk mandi.tkgla tu dia
blh melepak dlm laut dekat sejam gakla.pastu blk
umah ngadu sakit2 badan.sape yg kene picit?
akuuuuu jugakkkk....
mak ngan abah dok lepak2 sambil melayan cucu2
diorang pun hepy sgt sbb da lame x pg picnic.
ecewahh makkk..bkn main lagi posing ye.
alya yg penakut air.nak jejak kaki pun takut.
mandi kt umah pun nangis,ni plk kt laut.yg adam
kt blkg tu sibuk dok angkut pasir.nak buat umah
adam katanye...buatlah nakk oii.asal ko heppy udah le.
haaa,yg melambai tu hubby ku,blkg dia capiq,pires,
man yg belakang skali.yg lawaknye kan x sampai tgh laut lg,man
yg dok blkg skali tu tercicir.aku pun x taula camne dia blh
jatuh dulu.berat sgt ko tu man.hahaa tergelak besor aku
ngan sab kt tepi laut.aduhaii

ni plk aku ngan anak2 main pasir je.eh,korang nmpk x budak
yg tgh mandi tu.aku x kenal pun dia.tibe2 dtg amek adam nye
pelampung.selambe badak je dia tau.mak dia pun wat dek je.
ape punye perangai daa.aku x salahkan budak kecik tu.
tp mak dia tu ha,yg baju merah tu.at least dtgla ckp kt aku
nk pinjam kejap.ini x..sampai ke sudah wat bodo je.apedaaa

hoyea!haa hari ahad lepas aku gi pd.teruje sgt sbb da lame x gi picnic.pg plak dgn family,hmm lg meriah la di buatnye.cume yg x bestnye abang ngan adik x dpt pegi sbb abang baru je pg minggu lps,adik plk ade wedding.tapi xpelah.lagipun last minit punye plan.hari sabtu pagi tu sab call aku,suruh dtg umah cepat sbb ade hal nk cakap.aku igt nk ckp ape,rupenye nk ajak gi pd.aku apelagi ok je.abah ngan mak pun excited nk pegi.menjelang ahad aku dgn penuh semangat bangun pagi.kejut anak2 and hubby.mule2 tu hubby xnk ikut sbb dia letih.last2 dia ckp nk ikut.tapi dia ckp xnak mandi.aku bawak gak la suor pendek dia.bkn ape takut sampai sane nnt dia nak mandi plk.so kul 8 stengah kitorang gerak gi pd.mase kt highway tu hujan,tp xla lebat.dlm hati aku harap kt pd nnt xla hujan.sepanjang jln aku tido..hehe nk save energy.yelah nnt nak kuak lentang.dlm sejam lebih gakla perjalanan.sampai pd kitorang survey2 dulu port yg menarik.last2 lepak kt teluk kemang.hmm ramai gak org.so kitorang sewa khemah.40 hengget je.aku ngan sab org pertame gi tukor baju.hehee excited bebenor.yg shapiq,pires ngan hubby aku konon2 xnk mandi la.last2 diorang yg over.siap naik banana boat lagi tu.kelakar sangat tgk gelagat diorang.anak2 aku plk x berape nak mandi.takut la tu.aku belikan mainan yg korek2 pasir tu.tu jelah yg diorang main.
aku pun mandi kejap je sbb xtahan muke da rase pedih2.aku main pasir je ngan anak2.hehe best gak.pastu jd tukang gelak dgn aksi2 diorang yg mandi manda tu.tukang amek gambo.tukang makan sbb mak masak bihun,sandwich,nasik lemak,kuih2.sedap tuh.apepun mmg syokla.da lame x gi picnic ramai2 ngan family plk tu.lebih kurang kul 5 kitorang gerak balik shah alam.malam tu plk adik belanje mkn bubur nasik kt restoran night circle.sedap giler.aku selalu makan bubur kat ctu.lgpun dekat ngan umah mak mertua aku.jln kaki je.yg anak2 aku plk mcm x reti penat,kul 11 pun xnak tido lg.aku yg da keletihan ni apelagi,terlelap dulu la.nasib baik laki aku rajin nak melayan.sedar2 kul 3 stengah alya nangis nk susu.bile nk tido blk tu aku terpikir cam malasnye nak keje.hehe tp xblh la sbb cpu aku da siap repair.haaa tu yg da lame x update blog nih.siannn da berdebu.oklah aku nk post gambo plk ek..penat nk menaip.

you might also like:

There was an error in this gadget