30.3.09

kasi cantas!

semalam aku kasi gunting alyaa punye rambut.
rimas pulak aku nengok rambut dia yg makin panjang
tuh.dahla susah nk soh ikat.nak soh syampu lagi la payah.
susah sgt aku soh member adik guntingkan.zassss!

rambut alyaa jenis curl kt belakang.yg depan lurus.
dia ikut rambut ayah dia la mase kecik2 dulu.
kalo sesape puji rambut alyaa cantik nanti ayah
dia bangga la.konon comel laaa mcm dia kecik2
dulu.elllehhh perasan!heheee

nape dikkk,alah sian anak aku nih.muke nak nangis.
sikitttt je lagi ye.

ni dia dah jeling2 ibu dia.mase ni dia da gelisah je.
dia da rase rimas.dan dia geli tgk rambut2 yg jatuh
atas kain lapik tuh.bile dah banyak dia soh buang.

yg tukang gunting ni di import khas.bwk dtg umah lagi tau.
haha..ni dayang name dia.member adik aku.dia mmg terror
gunting rambut.lps alyaa dia gunting rambut mak aku pulak.

kami pon sokong!

haaa tengok,kami pun bergelap juge..pastu lepak2 dpn umah.
best la mase ni.jiran2 pun bergelap gak.blh dikatakan
lorong umah aku sume padam lampu.cuma 3 rumah je tak
tutup lampu.dia lupe kot!hehe xpun layan AF.

tapi mase my hubby balik keje dia tanye,blackout ke?
hallloooo sayang!kami tgh menyokong EARTH HOUR
la,tutup lampu selama sejam utk mengurangkan
pemanasan global!oooo lupe katanye.elehhhh
lupe ke,tak tau?hehheheheee

puding caramel&spagetti

hoyeaaa!thanks to adikku sayang 'pya' sbb sudi membuatkan
aku puding caramel.sangat sedap.aku mkn 3 slice.ikutkan napsu
ku ini mau aje ku habiskan.tapi aku masih blh control lagi.hengat2
org belakang la woi!pya yg baju kuning tu ye.dia semacam malu2
siput bile aku nk snap gambo dia.aku ngan aina(cousin) tukang kaco2.

oklah pasni aku blh bikin sendiri kalo teringin.time kasih coz sudi
mengajor aku utk kali yg ke 15 wahaha..dan gambar di bawah
ni ialah "SPAGETTI".....
ni cik pya jugak yg masak.dia mmg cukup terror yeh bab masak
spagetti nih.dan ini gakla menu feveret dia.aku rase mggu
lepas pun dia masak spagetti gak.ko x jemu ke?

weh,mggu dpn sab nak buat sekaya keledek pulak.korang
penah dgr x sekaya keledek nih?sedap wooo.selalunye
mase bln pose je mak aku buat nih.tapi dah mak buyong tu
teringin.buat jelah.kang meleleh pulak air liur baby dia nanti.
nnt aku post gambor sekaye keledek tu yeh.

itupun kalo jadi buatla.tp insyaALLAH jadik.

27.3.09

gambor2 mase preparation..

copy picture from zita(org kuat majlis)
time kasih bebanyak ye!
alamak!terseksi la pulak...

gantung kt sini je lah..cantik ape!

26.3.09

surprised birthday party!!!

tu aku tgh pot pet..bla bla blaaaa
stengah jam sblm majlis bermule!

bos terkezutttt..surpriseeeeee!
loving couple
en.zul & pn mona

HAPPY BIRTHDAY BOS!
semoga di panjangkan umur
di murahkan rezeki
dirahmati ALLAH swt
amin yarrabbal alaminnn!

pagi tadi kami sume dpt surprise kan bos dgn jayanye.
setelah seminggu bertungkus lumus buat persiapan
terutame zita(HR)semangat ko ye!heheeee
akhirnye majlis berjalan dgn lancar.alhamdulillah.
time kasih jugak kepada pn .mona(wife bos) sbb sudi
meng sponsor majlis ini.cayalahhh bos!
dan juge all the leesa formula team yg sampai
x cukup nafas nak tiup belon,susun krusi meja.
apepun,pg tadi sangatlah happening.
ape yang penting?KERJAAASAME!

25.3.09

sape punye keje nih!

alyaaaa..kenapelah ko selongkar baju2 ko tu nak oiiiii.
aku balik keje tgk selambak baju2 dia atas simen tu.nenek
dia citer senyap2 je dia buat keje.tau2 dia da menangis.korang nak
tau pasal ape dia nangis?sbb..bile drawer tu sume da kosong,dia
masuk dlm drawer tu.mau x terbalik di buatnye.terlentang
atas simen.seb baik landing atas kain baju yg dia selongkar tu.
kalo x benjol kepala.tapi kening dia luka ckit sbb drawer belah
atas tu hempap muka dia.alahai nak oiii,ko nk jadi cam doremon?
tido dlm drawer.aku rase nk gigit2 je budak ketot ni tau.
dia ckp nak lipat je!yelah tu!tu hobi ko kan dik?
kalo kt umah tu abis kuali,periuk,mangkuk sume dia kuarkan
dari kabinet.tu bile dia xde geng.kalau abang dia ade skali kt umah
mmg mcm tongkang pecah la jawabnye umah mak aku.hehehe
xpelah anak2 korang selongkar lah,xpe ibu ko ni mmg suke
korang buat sepah..huwaaaaa

ni lah budaknye!yg hobi dia suke menyelongkar tu.
tengok muke dia tu.iskkk x sabo nk balik umah.nak gigit2
pipi ko dik.

24.3.09

tibe-tibe aku...

"TERINGIN NAK MAKAN PUDING CARAMEL"...halalaaa tekak aku ni suke ngade2 tau.time pakar2 puding caramel(mak ngan adik aku) xde pulak tuh.mak balik kampung,adik aku sofea kt kolej.nampaknye kene lah tggu pakar2 balik.harap2 mak balik ptg ni.esok aku beli bahan2 bagi kt mak.petang lps balik keje blh terus ngap!nak tggu sofea ari jumaat br dia balik.lambat lg tu.
maap lah ye..aku kalo bab mari memasak kuih muih ni kurengzzzz ckit.selalu failed.kalo mari memasak lauk pauk aku terror la heheheee.boleh la pulak camtu ek!aku penah belajo wat puding caramel ni.tp bab masak gula tu mesti x berape nk menjadi.nnt rase pun jadi lain je.aku suke kalo mak atau sofea yg bikin..bukan sahaje lazat,tp berkilat kilat puding tu tau.rasenye pun nikmat.lagi2 kalo da sejuk.iskkk makkkk balik cepatttttt!mak aku tu kalo anak2 dia teringin nak makan ape2 dia laju je buatkan.(sambil mengajor la) sambil buat tu dia bebel la ckit"haaa yg ni buat camni"yang tu ltk ckit je"blablablalalalaa.yg anak2 ni yelah,ok,pahammmm mak.
pastu 3 bulan lagi kalo teringin cari mak jugak.bukannye ape..kalo mak buat lagiiii sedap.nak mak jugak buat.kalo kitorang buat nnt rase x same dgn yg mak buat.hehehee nnt mak aku cakap ahhhh tu sume alasan korang.ckp jela malasss!"KATANYE"
mak aku mmg terror memasak.lauk pauk,kuih muih,kek sume dia boleh.dulu2 mak buat catering,ade restoran.tp tu 7 tahun yg lalu.mak mewarisi bakat memasak dari arwah nenek.aku harap aku pun boleh terror masak mcm mak jugak.mak pun slalu pesan kt anak2 pompuan dia supaya rajin2 ke dapur.lagi2 yg dah bersuami tu.mak kate salah satu rahsia kebahagiaan rumahtangga adalah selalu masak utk suami.pikat suami kita dgn masakkan yg sedap2.owhhh patutla abah sayangggg sgt kt mak.sbb mak rajin dan pandai masak.apepun, makkkk org teringin nk mkn puding caramel mak!

23.3.09

akhirnye!ku beli juge spesis buaye nih..

jeng..jengggg...
beware!crocodile inside...

tadaaaa...crocs sassari.kaler hitam.size 7.
ingat nk beli kaler putih+pink.tp biler pikir2 balik
nnt cpt kotor.sayang pulak.xpelah ambik hitam dulu.ade duit
lebih nanti beli design lain plak ye.anyway thanks hubby ku
sbb tlg top up duit nye ye..nanti lain bulan kite beli yg for men ok!

shakeys..sedap ke?

1st time aku ke shakeys.itupun kebetulan ptg lps blk keje
adik aku pya ajak teman gi alam sentral.dia nak repair laptop
katanye.sambil2 tggu dia aku turun bawah la jenjalan.
sorang lg adik aku sab ngan cousin pun ade ikut skali.
tgh2 jln2 tu tibe2 lapar plk.pusing2 cr port nk mamam.
nmpk shakeys.aku ajak la depa try.x penah lagi la seumur hidup
aku mkn shakeys nih.mase ni x bwk adam.sbb dia kt umah
tok mum dia.bwk anak dare ni je ha.

set ayam ni aku suke dia punye mashed potato je.
ayam ngan coselow x sedap.ayam tu mcm da x fresh.
pizza ni sedap gak la.aku amek yg kecik je.takut
x habis.dia punye garlic bread paling sedap.
lg sedap dr pizza hut.cicah ngan mushroom soup.
yummy..yummy..

aina ngan sabrina.sorang diet sorang lagi
sume dia sental..mak buyong lah katakan.

alyaa mkn ayam cicah cili sos.tahan pedas
minah sorang nih.

hot air balloon festival putrajaya

cawan nescafe ni pun x terbang.x tau nape.
gelap ah gambar ni.xpelah janji nmpk belon.
mase ni konon nk balik dah.tp x jd sbb jammed giler
sume nk balik.sakit kaki dah time nih.alyaa tu pun
da ngantok.

ni gambar2 belon yg aku dpt ambik.ni snap dr jauh
tau.tu sbb la gambar x cantik.nk ke depan x blh sbb ramai sgt.


ni pink elephant dr belgium.mase aku pegi tu belon gajah ni
x terbang pun.x tau nape.gambar2 ni aku ambik dr website.
esok aku post gambar2 yg aku snap ye.
yg ni dr malaysia.ade 2-3 biji lg.
ni satu je aku letak.

encik badut ni dari belgium gak.cantik2
diorang punye belon.nnt aku post yg gambar limau ade,
cawan nescafe pun ade.kreatif sgt.

22.3.09

belon oh belon!

bergambar bersame encik badut.alyaa taku
sgt dgn badut nih.menangis nangis dia.

alyaa ngan atuknye.siap beli cekak rambut
telinge mickey mouse.dia tgk ramai budak2 pakai
dia pun sibuk nak jugak.

eh eh..aku pun teringin gak nk pakai.
ibu pinjam jap ye dik!

ramai nye orang.semua rakyat malaysia dtg la aku rase.




dok dulu ye dik,lambat benor belon
tu nk kembang ye.dahla panas.

ni tgh tengok layang2.sakit tengkuk aku

sebelah tu hubby ku.thanks ye bwk kami
tgk belon..heheee

belon punye pasal awal2 pagi aku dah celik mata tau!puas aku pujuk hubby ajak gi tgk belon sesame.bile lagi nk beriadah same2 ngan anak2.lagipun bukannye selalu dapat tgk belon udara panas ni kan,selame ni tgk kt tv je.lagipun adik beradik aku sume pakat nk pegi.so menjelang sabtu pagi2 aku dah busy.packing susu,diapers,baju anak2(wajib bwk baju spare ye!) dah siapkan anak2 barulah aku siapkan diri sendiri.ambik mase sejam setengah gak la.dalam kul 9 tu aku gerak pegi bekfest dulu kt kopitiam sambil tggu adik2 aku.sbb da janji nk gerak same2.
tepat jam 10 pagi kami pun gerak menuju ke putrajaya.tapi x terus gi festival belon tu.kami singgah rumah abang dulu kt persint 8.sbb abang ckp petang baru pegi.kalau pegi pagi lps kul 10 belon xde dah.cuaca panas.so kene tggu petang.mele[ak lah kami sambil makan2.mak masak ayam sambal..yum!yum!pukul 5 baru kami pegi ke tapak festival tuh di persint 2.ramai nye manusia.nk parking pun payah.cuaca still terik.patutla mase sampai tu x nmpk belon.kami tggu dlm sejam lebih gakla baru diorang kembangkan dan terbangkan belon2 tu.
teruja aku tengok belon2 tu tau.besar dan cantik2.gambar2 aku post nanti ye.x transfer lagi.
adam ngan alya suke sgt.banyak belon yg cantik2.sampai sakit2 tengkuk aku mendongak tgk belon2 tu terbang.patutnye pukul 8 ade glow in the dark.tp lambat sgt start nye.kami dok tunggu sampai 8 stengah xde gak.malas nk tggu lame2 apelagi badan,kaki sume da letih kami pun balikkkkk...

20.3.09

aksi2 Alyaa

waktu2 terluang same2 ngan nenek tgk upin ipin
kt laptop aunty sab dia.suke dia pakse aunty dia on laptop sbb nk tgk
upin ipin.bile nmpk je aunty dia bkk beg laptop dia terus ckp "YES"
rambut pun nk toncet same ngan upin ke ipin.

nenek dia jd tukang explain

suke sgt main kt tangge.naik tangge sambil belajar mengira
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10....
muncung ni mahal tau

boleh sangkut hanger ni dik.

mase umur 7 bulan

dari kecik dia mmg suka buat muke pelik2.

19.3.09

sedapnye!

coklat ngan jagung ni yg buat sedap
rangup sgt.

apam balik crispy.aku beli kt giant seksyen 13 s.alam.dulu aku x brape suke sbb x puas bile makan.lgpun mase mule2 beli dulu aku x soh taruk coklat tu.ade sekali tu adik aku beli yg ade coklat.aku rase ckit.sedap sgt.so kelmarin aku gi lunch kt giant.aku beli 5 keping aku lahap sensorang je.kalau nk rase apam balik lembut gebu yg best korang beli kt pasar seksyen 16 s.alam.ade sorang pakcik tu jual.sedap sgt.kalo yg crispy beli kt giant 13 ye.sekali rase pasti nak lagi..heheee

alahai kesian akuuuu


arghhh sandal aku putus!adohai kasut,ko nk putus tggu la ujung bulan ni.skang ni aku blom gaji lagik.uwahahaaa.harus la aku membeli sandal baru.sandal ni aku beli last year bln 5.huh x sampai setahun dia da putus.aku beli kt sogo.ape ke brand nye aku x hengat daaa.tgkla kt atas tu,sian kan.balik nnt hubby aku mesti ckp "hah,sukelah tu boleh beli sandal baru,beli yg murah2 sudah.x pyh beli crocs tu mahal".iskk tgh2 bulan ni idak la aku nk beli crocs tu.mane nk cekau duit.nk beli crocs tggu dpt duit kutu nanti.xdela dia bising2.sbb gune duit sendiri.hmmm oklah ye..

18.3.09

tik tok tik tok



lambatnye mase berlalu..itulah yang ku rase sejak 3 hari ni..

17.3.09

hujanhujanhujan


oh hujan!oh hujan kenape engkau turun?macammane aku x turun katak panggil aku!oii katak apesal ko panggil hujan hah?ermm bangun pagi je aku rase sejuk semacam.bukak tingkap aku tgk basah je.hujan rupenye mlm tadi.skrg ni musim hujan.pagi hujan,petang hujan,malam pun hujan.kalau musim hujan ni anak2 aku mulelah selsema,batuk.tak tahan sejuk.tapi xla teruk sangat.yg bestnye bile hujan ni sbb sejuk je.xde peluh2.tp yg x bestnye plak susah nk keluar umah.ofismate aku mane yg bawak motor tu hari ni sorang dtg lambat,sorang lg terus x dtg keje.sambung tido lah tu ye!iskk bestnye tido hujan2 kan.aku gi keje naik keta,so xde sbb aku nk memonteng dgn alasan hujan bos!xde maknenye kereta tu ade bumbung.hahaaa

you might also like:

There was an error in this gadget