12.12.13

Shampoo organic MARRINE ESSENCE BAMBOO SALT.

Assalamualaikum readers :)
ok,harini nak share dgn korang pasal sejenis shampoo yang terbaik untuk wanita2 bertudung dan juga yang free hair.ok,harini nak highlight pada wanita2 bertudung sebab aku sendiri bertudung.so aku nak share lah pengalaman aku sebelum guna dan sepanjang guna shampoo MARRINE ESSENCE BAMBOO SALT nih.aku mmg suka share benda2 best yg bermanfaat dgn sesapa je.
jom baca...

Al-kisahnya,aku start pakai tudung dah lama dah.kalau x silap dari tahun 2001.lama dah tu.sepanjang aku pakai tudung,aku tak ambik berat sangat psl penjagaan rambut.buat tak kisah je.asal ada rambut atas kepala sudahhh.hehehe.pastu kan,aku suka tau campur2 shampoo.kejap pakai jenama ni.kejap kang tukar jenama lain pulak.ikut sukala.kalau time nak beli tu cium bau yg jenama tu sedap.belilah.pastu boring,tukar lain.lama2 kan,aku perasan yg rambut aku berkelemumur.mula2 rasa gatal2 masa pakai tudung tu.garu jela.syokkkk je krukk krukkk kan.sekali bila balik rumah.bukak tudung,haaaa hambek ko!pakai plk tudung kaler hitam.berrrrtompok-tompok kelemumur melekat kt tudung aku.eiiii tension je masa tu.pastu start gugur.makin lama makin banyak gugur dan kelemumur.tapi aku still tak amek port pun psl shampoo2 yg aku pakai.tak rasa pun yg penyebab masalah2 tu puncanya shampoo.aku pun masa tu mmg ahhh biarlah.bukan sape tau pun.keluar rumah kepala bertutup.

sampailaaa  aku kahwin,masalah rambut tak selesai lagi.tak lama pas kawin tu.aku pregnant.pastu lepas bersalinkan yg sulung.aku perasan rambut gugur aku makin serius.makin nipissss rambut dah nmpk kulit kepala.erkkk!!perubahan hormon pulak.kata doktor.itu normal katanya.kena pandai pilih shampoo.haiii..shampoo yg kat kedai tu jelah yg aku tau.kalau nak pg jumpa specialist ni mmg takla.duit lagi.konfem dia soh beli shampoo yg mahal2 kan.
sampai suami aku bising.bangun tido penuh rambut berguguran atas bantal.kat tilam.pastu kat lantai.hari2 vaacum.kat dlm bilik air usah cakapla.kat lubang air tu penuh rambut aku je.kat towel pun.arghhhh!!tension gilakkk!ada masa rasa nak botakkan je kepala ni.setahun lepas tu murah rezeki aku dapat sorang lagi zuriat.samelah masalahnya.heheheee...dah potong pendek pun still gugur.kelemumur pun tak hilang,cuma berkurangan je.ada sekali tu pegi saloon,nyonya tu soh beli shampoo dia sebotol rm89.erkkk.xpelah nya,lain kali jelah saya beli ye nya.huhuhu

aku pasrah jelah ngan masalah rambut aku ni.pakai jelah shampoo yg jual kt kedai tu.yg anti ketombe lah.utk rambut berminyak lah.rambut gugur lah.gasak ko lahhh!ha lagi satu lupa,rambut aku ni tak boleh dibelai-belai.malam ni belai.esok berminyak.kalau lps bershampoo.sehari pastu dah start kemek.berminyak.sampailaaaa aku jumpa shampoo ni,shampoo MARRINE ESSENCE BAMBOO SALT.yang dalam botol hijau tu.harga sebotol tu rm33 untuk botol size 250ml.bagi aku itu mahalla tu.tapi bila pikir2.sampai bila aku nak menanggung masalah ni yg dah bertahun-tahun tak selesai.sebab apa mahal?sebab shampoo ni berasaskan bahan2 semulajadi/organic.dirumus dari sumber2 kaya mineral. *
boleh rujuk gambar poster kat bawah sana ye*

aku start pakai dengan harapan.selesailah masalah rambut aku nih.ok,secara jujurnya.lepas seminggu aku pakai shampoo marrine essence bamboo salt ni,yg aku perasan,bila keluar pegi keje,seharian kt luar.ambik anak sekolah tengahari cuaca panas.kulit kepala dah tak gatal2.selalu kemain gatal lagi.tak sabor2 nak masuk kereta sbb nak garu.esoknya aku rasa lagi.kebetulan cuaca terik.eh!tak gatal2 la!haaa bagus nih.
aku teruskan pakai.kali ni aku perasan,bila keringkan rambut pakai towel,dah kurang pulak rambut2 melekat kat towel aku.bila sikat pun dah tak banyak rambut tertinggal kat sikat macam dulu2.alahai syoknyaaa!aku bagitau kat suami.dia cakap 'haaa bagusla tuuu.takdela asyik dia nak kena vaacum lantai nak kena bersihkan sikat.hahahaa.bagus betullah shampoo marrine essence bamboo salt nih.masa tu shampoo jenama xxx aku dah tak pandang dahh.kekeke.sammmmpaila harini,aku masih setia dengan shampoo tu.rambut dah tak gugur.kelemumur dah hilang.kulit kepala dah tak cepat berminyak.rambut makin lebat & sihat.lembuttt je.gituuuu!

memang aku syorkan 100% kat korang yg ada masalah kulit kepala,masalah rambut.shampoo marrine essence bamboo salt nih bagus sangat2 sebab FREE PARABEN.maksudnya tak merengsakan kulit kepala.SOAP FREE.formulasi yg tidak mengeringkan kulit kepala&rambut.kaya dengan MINERAL di mana dpt membantu menyihat dan menguatkan akar rambut.sumber mineral ni dihasilkan oleh garam buluh tadi.iaitu garam dari laut yg dibakar didalam buluh sehingga menghasilkan mineral.ANTI BAKTERIA membunuh bakteria yg merosakkan kulit kepala dan rambut.dan mengandungi HARUMAN AROMATERAPI yang dapat memberi kesegaran berpanjangan.

hahh!panjang lebar cerita aku harini ye :D

sesiapa yang ada masalah kulit kepala,masalah rambut gugur,berminyak,kulit kepala kering berkuping,rambut cepat berbau,uban dan yg sewaktu dengannya.boleh call saya untuk info lanjut pasal shampoo marrine essence bamboo salt nih.alhamdulillah,ramai dah yg order dan dah banyak terjual.semua customer berikan feedback yg baik.ramai yg dah selesai masalah.alhamdulillah :D

kat gambar ni adalah ramuan2 yg digunakan di dalam shampoo marrine essence bamboo salt.semuanya dari sumber alam semulajadi.takde sebarang chemical digunakan.insyaallah selamat untuk seisi keluarga.anak2 kecik pun sesuai.
Harga sebotol ialah rm33 (250ml)
saya adalah agen yg sah.boleh call saya terus 019-3970318 atau whatsapp saya.selamat mencuba :-)

9.12.13

Kami di Legoland.....

LEGOLAND!!woot!wooot!best gila.sape ada plan nak pegi sila pegi cepat ye.rasa nak jadi kanak2 balik bila dah masuk dalam tu.hehehe...ok,haritu aku pegi dengan 3 family.aku 4 beranak,boss aku satu family dengan ofismate aku.percutian kitorang ke legoland ditaja oleh boss.hehee sempena school holiday dgn boss saja bawak staff2 dia yg 2 kerat tu bergumbira lepas berpenat lelah bertungkus lumus dengan kerja yg banyak.so kira ni rehat2 la.happy2.pg ramai2 syok.enjoy sangat :)

Kitorang bertolak hari sabtu 30hb nov haritu.pagi tu lepas final touch up kat rumah customer.terus kitorang gerak ke johor.kitorang singgah Muar dulu.pun utk final touch up rumah customer.dah settle,kitorang lepak jap sementara tggu boss sampai.boss lmbt sket sbb staff2 gerak dulu,dalam pukul 3pm camtu barula kitorang gerak terus ke JB.perjalanan makan masa 2 jam lebih.hujan lebat sepanjang perjalanan.anak2 aku syokla.sejuk sepanjang jalan.yg ajaib nye kan.dua beradik tu tido kejap je.diorang excited nak pegi legoland.seminggu sebelum pegi tu sebok meghitung hari.dalam pukul 6pm camtu kitorang sampai kat hotel kat bandar jb.Grand Sentosa nama hotel tu.tido sana 1 malam.rehat2.esoknya ahad 1hb lepas sarapan pagi,kitorang check out dan terus gerak ke legoland.perjalanan dari hotel ke legoland lebih kurang 30 minit.kejap je.anak2 makin excited bila nampak signboard LEGOLAND.haaahh mak ayah dia pun excited sebenarnya.tapi sorok la...kekeke......

Ok..jomla layan gambar2 kitorang kat dalam legoland ni ye.giler lah!!kreatif tahap gaban.ada banyak tempat dalam tu.besor gila.layan dulu mana pic yg ada ni ye.nanti aku upload lagi banyak2...

Ha tengok!kat entrance gate je dah ada macam2 karakter lego.mau tak teruja 2 beradik tu.
korang kalau pegi sini,takyah pakai baju glemer beria tau.cukupla pakai simple2 je.anak2 pakaikan short ngan tshirt sudah.masa aku pegi ni cuaca sangatla ok.redupppp mendung tp x hujan sampaila petang :) pastu takyah nak pakai heels ke kasut baji ke.kang meraung korang nak jalan.pakai selipar ke pump shoe ke sport shoes ke dah.aku tengok cina2 tu pakai mcm nk pegi pasor je pun.hahaa

Jangan lupa pakai cap.bawak payung.yg ada anak kecik.stroller/buggy adalah wajib.kat dalam legoland tu ada jugak diorang sediakan kereta comel yg tolak tu.tp aku x sure bayar ke tak.makanan luar takleh bwk masuk.kalo nk bwk gak jajan2 tu pandai2 la seludup ye.bawak backpack.sumbat dlm tu.

ni sementara tunggu urusan tiket masuk.aku jalan2 kt area hotel legoland jap.ni kat area belakang hotel.mula2 tu ingtkan ini bahagian depan.aku pelikla nape tak mcm dlm gambar?rupanya ni aku kt bahagian belakang hotel.depan dia lagi gempakkkkkk!!!tapi aku tak sempat nak berjalan kaki pegi kt depan.

anak beranak teruja.pandai betol diorang buat ni semua.bandar kecik.semua toys tu bergerak tau.siap ada sound effect.mcm suasana bandar la.adam yg paling teruja sekali.


tggu turn nak naik roller coster.perasan tak kalau dalam iklan kt tv tu ada yg naik roller coaster kepala naga hijau tu?ha yg ni la.aku naik anak beranak.boleh tahan laju gak ni.tersenyap adam ngan alyaa bila benda ni start laju.hahahaa lawak gila.kiranya dari pagi sampai ke petang dalam legoland tu,kitorang main semua permainan yg ada.macam2 ada.panjang sangat kalau nak cerita habis kat sini.apa kata korang pegi dan rasa sendiri.hehehee.nak lagi clear korang check website legoland malaysia ye.dari cara nak booking tiket sampaila korang nak balik.kalau nak beli sovenir legoland,semua gempak2.harga pun gempak gila.hahhaa key chain dia sekecik-kecik lalat tu je dah rm19.90.kekeke tapi comel.

JOM LAYAN GAMBAR.....










26.9.13

Meraikan CDM Izyan Liyana

Assalamualaikum..harini balik lambat sket.nak update blog.jari rasa rajin nak joget2 atas keybord nih.jangan lengah2.kalo tak nanti nak menunggu feel dtg.ntah bila.ok meh lekas kita citer pasal kejadian malam semalam...semalam.hari rabu.malam.hehe.aku pegi ke kelas ilmu kat tmpt biaselah,kat mana semua jutawan2 orang2 yang sukses dalam bisnes Hai-o menimba ilmu.mengerat sillaturahim.berkongsi ilmu.setiap rabu malam kami akan sama2 menimba ilmu disini.bukan ilmu bisnes je.ilmu dunia dan akhirat pun ade.punyela syok.paling best dan touching bila CDM kak ana mula tazkirah.ya Allah!menusuk kalbu betul.

Patutla masa mula2 start bisnes ni,direct mentor aku CDM izyan Liana pesan banyak kali.pegi kelas!pegi kelas!pegi kelas!kalau nak berjaya.mula2 aku tak ambik serius sgt.penah pegi kelas.tapi balik sebelum CDM kak ana punya session start.rupanya aku dah banyak rugi.baru aku tau sekarang nape CDM izyan tegas bab pegi kelas ni.kalau nak tau CDM izyan dari mula dia start bisnes ni sejak 2 tahun lepas.dia tak penah missed pegi kelas.haaa.itula rahsia kejayaan CDM izyan.ok.semalam kami semua meraikan kejayaan CDM izyan.izyan dah berjaya capai target dapat pangkat CDM atau Crown Diamond Manager.pangkat tertinggi.
Untungnya aku dapat kenal dengan CDM izyan.dan CDM2 yg lain.macam CDM kak ana CDM kak salha.diorang ni bukan2 calang2 orang dlm bisnes Hai-o.kalau korang nak kenal lagi rapat dgn CDM2 ni.jom follow...
Tahniah buat direct mentor ku
CDM Izyan Liyana

kami Top Leader Circle
#welovetlc
#tlc
#topmentor
#topleader

sessi ucapan dan potong kek CDM Izyan & CDM Salha zain
diorang berdua ni sumber inspirasi aku dalam dunia bisnes.

mix pic #topleadercircle

sebahagian kami.tahniah sekali lagi untuk mentor kesayangan
CDM Izyan Liyana.we love you!

ok.sesapa yang berminat nak join kami di TLC boleh contact saya.yang masih tercari-cari nak buat bisnes apa.jom follow kami di TLC.kat TLC semua akan diberi tunjuk ajar secara percuma ye!tak akan menyesal siapa yg join kami di TLC asalkan ada minat nak berjaya.rajin berusaha.sukakan cabaran.

contact:syafinaz 019-3970318
facebook:syafinaz hassan
instagram: @syahassan
twitter: @syafinaz910

20.9.13

Lama sangat tak share gambar anak2...besor dah anak2 mak :)

assalamualaikum..harini rajin nak blogging.so ingat nak share gambor2 anak lah.lama tak share kat sini.dulu zaman rajin berblogging.time tu adam dgn alyaa kecik2 lagi.sekarang mereka sudah besarrrr..Adam dah standard 1 alyaa dah pre school.

masing2 dengan gaya,ragam,pe'el tersendiri.yang abang macamni.yang si adik macamtu pulak.hah,layankan jelah.layanan sama rata.takde pilih kasih.hehehe..

lompattttt!adam ashyraf yg sangat aktif.tapi ade gak terselit perangai manja dia tu.manjanya kalah si adik.haha steady bang!

abang dengan kawan2 sekolah dia.masa ni hari jamuan hari raya sekolah.masing2 melaram segak bergaya konon la tuuu ;p
abang very friendly.cepat mesra.so,agak senang jugakla.playfull.dia kalau bab main,mmg dia main sungguh2.harap2 bab study pun sungguh2 gakla ye bang!

anak2 mak bergaya di hari raya.masing2 takmo kalah.dah besor ni masing2 pilih baju raya sendiri.kaler pun nak ikut fav kaler memasing.ayah ibu takleh kata apa.bayor je!hehehe.tapi seronok shopping dengan diorang ni.penat pun iye gak :)

gambar konvo tadika alyaa.snap awal2.bulan lepas ni.cikgu dia whatsapp kat aku.kemain ko dik blusher bagai.

tindik telinga kali kedua.1st tak jadi sebab tak jaga betul.kudis.kali ni ok.mak mertua kata maybe yg dulu tak tembak betul.kena urat.tu yang bengkak bernanah.ooo ye ke camtu?baru tau :)

kasih-kasihku

1st winner action song peringkat daerah.well done adik!

alyaa dengan her cousin.aisya yg omey2.alyaa still hisap puting ye.aku layankan je.biarlah dia benti sendiri nanti.tak sampai hati nak paksa2 dia soh benti.

ni masa diorang kecik2 dulu.omey2 anak2 ibu :)

Bbplus Collagen

Assalamualaikum...harini kak sya nak cerita pasal collagen.nama penuh dia BBplus collagen.setelah bertahun-tahun kak sya berkira-kira tercari-cari memikir collagen apa yang paling bagus,paling mantap effect dia,baru sekarang kak sya jumpa.BBplus collagen ni la.memang terbaik.serius cakap.sebelum ni kan,kak sya cuma dok ingatkan collagen ni fungsinya untuk cantikkan kulit je.lepas ambik bbplus collagen ni,barule kak sya tau fungsi sebenar collagen.banyak rupanya kebaikkan dia.oooohhhh!baru ku tahuuu :P

apa kebaikkan Bbplus collagen ni?

1-mencantikkan kulit
2-menghaluskan kulit
3-melembapkan kulit
4-menyingkir toksin dlm badan
5-menyembuhkan sakit lutut
6-menyembuhkan sakit sendi2
7-memulihkan masalah tumit pecah

Siapa yang sesuai minum Bbplus collagen?

1-remaja
2-wanita
3-ibu yg menyusukan bayi
4-lelaki pun boleh minum ye :)
5-sesiapa saja yg mengalami masalah2 kat atas sana tu.

Testimonial 1
sakit lutut.cepat letih.

Testimoni 2
tumit kaki merekah
*kredit pic izyanliyana

Testimoni 3
kulit muka kering,kasar&menggelupas.
*kredit pic izyanliyana

kepada kawan-kawan kat luar sana yang still mencari-cari collagen apa yg sesuai,yang bagus.boleh cuba Bbplus collagen ni.
kak sya sendiri dah minum dan rasakan effectnya sangat2 berpuas hati.happy bebenor :))

Harga untuk sekotak Bbplus collagen ni hanya Rm180 untuk 20 sachet.yang lagi best,sekarang tengah promotion 
BELI 3 KOTAK FREE 1 KOTAK!!
Cepattttttttttt!!!!

Cara pengambilan: bancuh sepeket Bbplus collagen dengan air sejuk atau air masak biasa.suhu bilik.jangan bancuh dengan air panas ye!minum sejuk sedap sangat!rasa macam ribena.anak2 kak sya suka sebok tau.mintak sikit ibuuu..sedap macam ribena.hehe.tak terlalu manis dan tak terlalu masam.sesuai utk yg mengidap kencing manis.minum segelas sekali sehari seeloknya waktu malam sebelum tidur.masa kita tidur tu la collagen berkerja.esok pagi kita bangun.fresh!takde sakit2 badan,sakit pinggang.rasa ringannnn je badan.

Nak tau lebih lanjut lebih mendalam sampai menusuk kalbu,haaaa boleh call/sms/whatsapp kak sya ye 019-3970318.
kak sya memang suka share bab2 kesihatan ni.
okay!next time kak sya akan share lagi apa yang terbaik utk kesihatan terutama kaum wanita ye.biar sihat dalaman dulu.barula nampak cantik luaran kannn :))

20.8.13

Sabun Marrine Essence atau sabun Ketiak



Sabun marrine essence a.k.a sabun ketiak
dengan ekstrak garam buluh.
Assalamualaikum semua.malam ni baru berkesempatan nak update blog.sementara line internet pun tgh ok ni.harusla update laju2.ok,kali ni nak cerita pasal produk yang tengah hangat di pasaran sekarang.semua dah tau kewujudan sabun marrine essence garam buluh ni atau lebih popular dengan gelaran SABUN KETIAK.hehehe bunyi macam erkkk..ape ni?sabun ketiak?tu kalau 1st time dengar la kan.tapi sekarang ramai dah tak terkejut dengar nama sabun ketiak nih.ok,sebab apa sabun ketiak?sebab...

Sabun ketiak ni dapat membantu mencerahkan bahagian ketiak yang hitam.pakai 2 kali sehari time mandi la kan.amalkan setiap hari.insha allah hilang hitam2 tu.bukan takat ketiak hitam je.kalau kat celah paha ada masalah yg sama pun boleh selesai.dengan syarat kena pakai secara konsisten.kalau on off pakai lambatlah nampak kesannya.banyak lagi masalah2 kulit yg boleh selesai dengan penggunaan sabun ketiak ni.

1)Jerawat muka
2)jerawat badan
3)jeragat
3)parut
4)blackhead
5)muka berminyak
6)tumit kasar
7)tumit pecah/luka
8)sunburn
9)kudis/kurap
10)tengkuk/leher hitam
11)daki
12)bau badan
13)ruam
14)eczema

anak2 kecik pun boleh pakai sabun ni ye.semua peringkat umur.dirumus dari bahan2 organik.takde sebarang ubat2tan yg boleh merengsakan kulit.pastu kan,bila lepas pakai sabun ni.konfem wangi harum semerbak.sapa yg ada masalah malas mandi pun lepas ni mesti rajin.hehehe.seketul sabun boleh tahan untuk sebulan.
ok,siapa nak cuba sabun ni atau yg dah cuba dan nak repeat order,boleh call/whatsapp saya ye.saya ade area shah alam.luar shah alam saya boleh pos kan untuk korang.

Syafinaz 019-3970318
syafinaz340@gmail.com
https://www.facebook.com/syafinaz.hassan.5
instagram @syahassan

Harga sekotak rm105.00 (ada 3 ketul)
Harga seketul rm35
Postage rm6
*beli sekotak FREE POSTAGE :)

hilangkan masalah2 kulit dengan sabun marrine essence garam buluh atau sabun ketiak.
testimoni.tumit hitam&pecah (craked heels)
sebelum & selepas pakai sabun marrine essence.

28.6.13

Biozone Food Purifier

Biozone Food Purifier.alat yang dicipta untuk menapis dan mengasing segala bahan toksik dan sisa semburan bahan beracun yang ada pada bahan2 mentah seperti ayam,ikan,sayur-sayuran dan juga buah-buahan yang selalu kita beli kat pasar tu.

contohnya,ayam.semua tau kan,yang ayam2 tu sebelum dipasarkan,terlebih dahulu disuntik dengan sejenis antibiotik untuk mempercepatkan proses tumbesaran ayam tersebut.dan menjadikan ayam supaya lebih berisi.dan sisa2 antibiotik yang tertinggal kat dalam ayam tu akan masuk kedalam tubuh badan kita yang hari2 dok makan ayam tu kan.sebab kita tak cuci dengan sempurna.lagipun dengan sekali cuci je memang tak dapat nak hapuskan segala sisa lemak2 yang melekat kat ayam tu.

Sama juga dengan ikan.sebelum dipasarkan.ikan2 tu terlebih dahulu diawet dengan sejenis ubat pengawet,supaya ikan2 tu tahan lama dan kekal segar bila tiba kat pasar.bila kita beli,balik rumah kita cuma cuci biasa je kan?sebenarnya tak cukup dengan cuci biasa je.tu sebab kita kena purify dulu.supaya semua bahan yang melekat kt ikan tadi dapat disingkirkan.Sayur dan buah pun macamtu jugak.memang kita kena purify dulu sebelum masak.semburan bahan anti serangga tu mmg membahayakan kita.



proses purify ayam.yang putih2 timbul kat permukaan tu bukan buih ye.itu sisa2 lemak sisa2 cecair antibiotik yang dpt diasingkan setelah menggunakan biozone food purifier.kalau nak tau,sisa2 tu tak boleh dihapuskan.dia mcm plastik.bila bakar,takkan cair.akan jadi mengeras.kalau kita tak purify dulu ayam tu.semua sisa2 bahan antibiotik yang disuntik kt ayam tu akan terkumpul melekat dalam badan kita terutama kat usus.dari situlah punca macam2 penyakit menyerang tanpa kita sedari.



jika berminat untuk dapatkan satu set Biozone Food Purifier ni untuk rumah u all.boleh call direct 019-3970318 atau email sebarang pertanyaan ke syafinaz340@gmail.com.boleh juga rujuk sebarang info produk di facebook dan instagram saya:
https://www.facebook.com/syafinaz.hassan.5 

you might also like:

Share It